2021-07-01 12:04:52• hírek • Bede Emőke

Gyenge eredményeket hozott vidéken az oltási kampány

Hiába minden noszogatás, a vidéki lakosságot úgy tűnik, többnyire hidegen hagyta az országos oltási kampány. Annak ellenére ugyanis, hogy a oltási kampányban részt vevő háziorvosok mellett mobil oltóközpontok is járták a falvakat, a vidéki lakkosságnak még így is csak egy egészen kis szeletét, mindössze 162.887 személyt immunizáltak ez idáig.

A Hotnews által közzétett adatok szerint országszerte 54.870-en a falvakat járó mobil oltóegységek révén kapták meg a vakcinát, 108.017-en pedig a háziorvosi rendelőben. Ezzel kapcsolatban azonban mindenképp hangúlyozandó, hogy a statisztikában nem szerepelnek azok, akik nem várták meg, míg a településükön is lehetőség nyílik az oltakozásra, inkább önként felkeresték a közeli városokban kialakított oltóközpontok valamelyikét - ezen személyek számáról ugyanis a hatóságnak nincsenek rendelkezésre álló számadatai.


Azt azonban lehet tudni, hogy a legnagyobb arányú lakossági átoltottsággal a Kolozs megyei Szászfenes rendelkezik, a kb. 23 ezer lakóból ugyanis már 14.234-en éltek a vakcina adta lehetőséggel. Az országos top 10-es lista második helyére a Temes megyei Újszentes község került, ahol ez idáig 13.426 személyt immunizáltak, a harmadik helyen pedig az Ilfov megyei Chiajna áll, ahol 9.326-an kapták már meg a vakcinát. A listavezetők között jelen pillanatban egyetlen Szatmár megyei település van, mégpedig Lázári, ahol a beoltottak száma már elérte az 1.154-et, mely az országos toplista 20-ik helyére volt elegendő.


Ami kifejezetten a háziorvosi rendelőkben zajló immunizációt illeti, az oltási kampányt koordináló bizottság adatai szerint országszerte mindegy 1.252 vidéki rendelőben lehet igényelni a koronavírus elleni szérumot, azok száma pedig, akik már éltek is e lehetőséggel, 108.017. Szatmár megyében 23 vidéki rendelőben oltanak, az ezekben által beoltott személyek száma pedig 2.369-re tehető.


A mobil oltóegységek sem hoztak kiemelkedő eredményt: a vidéki településeket járó 642 csapat mindösszesen 1283 községbe jutott el, amelyekben összesen 54.870 főt immunizáltak. Szatmár megyében a közegészségügyi igazgatóság négy oltócsapattal szállt be az oltási kampányba, s ezek által 3.208 fő kapta meg a védőoltást.


Szatmár megyében ez idáig 80.807 személy kapta meg a koronavírus elleni védőoltást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: